designoffice.hu
HU EN
Az Europa Design a Hermann Miller forgalmazója 1996 óra Magyarországon. H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73. T+ 36-1-200-9998

Referenciák, ügyfeleink

WhitePages Hungary

Ügyfél információkKépekLátványtervekTermékek


Élő fa köti függőlegesen össze a Budapest belvárosában található Madách Trade Center tornyának legfelső szintjeit, amely a fejlődés és a folyamatos növekedés fontosságára hívja fel a figyelmet. Természet-központú belsőépítészeti koncepcióval leképezett ars poetica, a 21. századi kihívásoknak megfelelő ‘open office’ munkakörnyezet, csocsóasztal, sörcsap, és séta a tetőteraszon - mindez a Whitepages európai központjában.

Örökpanorámás európai központot alakított ki a Whitepages a Madách Trade Centerben, amellyel a cég az átlátható online világba pozícionálja magát. A nyitott, egy légterű iroda munkaállomásait nagy közösségi terekben helyezték el, ezzel is ösztönözve a stratégiai problémamegoldásra specializálódott szakemberek csapatmunkáját.

Nikola Martinovic, a projekt szerb belsőépítésze, olyan irodateret teremtett, ahol a belsőépítészeti elemek nem zavarják a látványt, így az iroda panorámás kilátást nyújt Budapestre. Az élénk színű, kellemes környezetben, a munka mellett pihenés is lehetséges a Lounge területeken, ahol, nem szokványos módon csocsózásra és sörcsapolásra is lehetőség van.

A Whitepages irodája a tetőterasszal együtt a Madách Trade Center legfelső három szintjét birtokolja. A 10. szinten, a tízfős ‘open space’ irodatér mellett, belvárosi panorámára néző, mozgatható üvegfallal elválasztott tárgyalót találunk, amely tovább bővíthető 30 fős konferenciateremmé.

Egy szinttel feljebb látható a projekt különlegessége, a domináns élő fa, amelyet izgalmas kihívások mellett juttattak fel a 11. szintre. A fát körülvevő faládából 3 képernyő emelkedik fel, amelyeken folyamatosan követhető a programozói munka eredménye.

A Whitepages iroda legfelső, 12. szintjén zöldfal erősíti a fa koncepcióval megkezdett természeti motívumot. Az alsóbb szintről felnyúló fakoronát bárasztal veszi körbe. A boltozat alatti Lounge térben aktív és passzív pihenésre is lehetőség van: csocsóasztal és kanapé áll a dolgozók rendelkezésére. A tér hatalmas belmagasságú kupolájára az irányított világítás hívja fel a figyelmet. A centrikus tér előnye, hogy az irodát minden irányból természetes fény éri, amelyet fényáteresztő függönyözéssel megszűrve engednek a belső térbe. Erről a szintről közelíthetőek meg az irodaház tetőteraszai, amelyekről páratlan panoráma tárul Budapest belvárosára.

Az iroda berendezése során az Europa Design bútorainak kínálatából is válogattak. A Whitepages Hungary Kft. összes alkalmazottja az Actiu Mobility elektromosan állítható magasságú asztalnál dolgozik. Minden asztalhoz egy-egy kárpitozott paraván került, ahol a keret színe megegyezik az asztallap fehér színével. Az Actiu spanyol gyártó legújabb hangelnyelő paravánja képes csökkenteni a környezeti zajt, véd a hangvisszaverődéstől és torzulásoktól, amelyek ronthatják a tér akusztikáját. Az asztal széléhez rögzíthető CBS Flo monitortartó karoknak köszönhetően több szabad hely marad a munkavégzéshez. Az open space irodában az amerikai Herman Miller Embody forgószékek garantálják az ülésergonómiát. Mivel az alkalmazottak nem végeznek papírmunkát, így az iroda bútorozása nem igényel kis szekrényeket, konténereket. 

A belsőépítészeti tervezés során a bútorozás mellett a világítótestek kiválasztására és a fények összhangjának megteremtésére is nagy figyelmet fordítottak, így a lehető legtöbb fény éri a munkahelyeket és Lounge irodatereket. A lámpatestek nemcsak önmagukban, design elemként állják meg helyüket, hanem szorosan illeszkednek a belsőépítészeti koncepcióhoz is. Jó példa erre a lépcsőház különleges, cikk-cakk formájú világítása.

A burkolatok kiválasztásánál szintén a praktikum, változatosság és teljes összhang dominál, így a bejárat és a konyha gumipadló borítású, a dolgozóterületekre természetes és anti-allergén szőnyeget fektettek, a pihenő Lounge zónára parkettát helyeztek. Az iroda nagyrészt fehérre festett, a lépcső nyersbeton falát kezeletlenül hagyták. A természeti koncepciót követve a központi falak nagy részét tömör fával burkolták, amely polcokat rejt, illetve beépített szekrényként funkcionál.

A budapesti Whitepages iroda, átgondolt belsőépítészeti megjelenésével, valamint az irodaház lokációjából adódó páratlan örökpanorámás kilátásával felveszi a versenyt bármely nemzetközi irodával. A szervezet ars poeticájának leképezése, valamint az élő fa koncepció markáns, erőteljes hatása méltó helyre pozícionálja az irodát mind az üzleti-, mind a fővárosi irodapiaci életben.
Adatlap

Iroda koncepció kivitelezés: 2013
Terület: 259 m²
Dolgozók száma: 14
Irodaház: Madách Trade Center
Belsőépítészet: Nikola Martinovic (SRB) // N-Martin Architectural Studio
Fotók: Nikola Martinovic, Europa Design Hungary
Bútorok: Herman Miller, Actiu, Dieffebi
Kiegészítők: CBS
Fel az oldal tetejére ↑