designoffice.hu
HU EN
Az Europa Design a Hermann Miller forgalmazója 1996 óra Magyarországon. H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73. T+ 36-1-200-9998

Hírek

 • 2019.06.19

  Lima - a monitortartó karok innovációja

  Bemutatjuk a legújabb innovációt a monitortartó karok világában.
   
  Lima - a monitortartó karok innovációja Bemutatjuk a legújabb innovációt a monitortartó karok világában. Tovább › 2019.05.30Alea-Ortho: Design és pontosság a modern munkaterületeken Modern munkakörnyezet egyszerű és kényelmes megoldásokkal!   Tovább › 2019.04.15Új termékek a +Halle gyártótól   Eljutás a célig  A felmerült kritikus igényeknek köszönhetően , a + Halle, aki a házigazdája volt egy egyórás szakértői beszélgetésnek az idei Stockholm Design hetén, elkezdte kutatni azokat az etikai kérdéseket, amik kapcsolódnak napjaink design és építészeti trendjeihez.  A szakértői testület tagjai: John Löfgren, a Form White Love kreatív igazgatója, Marius Myking, a Snohetta termékigazgatója és Martin Halle a +Halle kreatív igazgatója. Bővebben itt olvashat a szakmai beszélgetésről Tovább ›

  Tovább →
 • 2019.06.17

  Mirra 2 székünk már az ezüst fokozatú tanúsítványt is megszerezte  Cradle to Cradle - ezüst fokozatú tanúsítványt szerzett a Mirra 2 székünk!


   


  Tovább →
 • 2019.06.12

  NAUGHTONE ROADSHOW – SUMMER IN THE OFFICE

  NAUGHTONE ROADSHOW – SUMMER IN THE OFFICE

  Tovább →
 • 2019.06.11

  Herman Miller Showroom Párizs

  Megtiszteltetés volt részt venni a megnyitón, köszönjük a lehetőséget.  A Herman Miller összes európai vezetője, és még az egyik alelnöke is fontosnak tartotta, hogy a Herman Miller párizsi, ÚJ bemutatótermének avatásán jelenlétével kifejezze e stratégiai lépés fontosságát.
  Az Europa Design, mint ez egyik legrégibb kelet-közép-európai dealer fontos szerepet kapott számos világcég hazai kiszolgálásában!  Tovább →
 • 2019.05.02

  Ismerd meg a Herman Miller Living Office koncepcióját - videó!  Tovább →
 • 2019.04.16

  Herman Miller COSM konfigurátor - próbáld ki!  Tervezd meg saját COSM széked a Herman Miller konfigurátor segítségével az alábbi linken👏🤓☝️
  https://www.hermanmiller.com/products/seating/office-chairs/cosm-chairs/product-configurator/

  Válaszd ki a kedvenc színed, háttámlád és karfád típusát.😍
   
  Ha segítségre van szükséged, tanácsadónkra számíthatsz: concept@europadesign.hu


  Tovább →
 • 2019.04.02

  ÚJ DESIGNIKON SZÜLETIK - MÉGHOZZÁ EGY IRODAI SZÉK SZEMÉLYÉBEN

  A http://blog.iroda.hu cikke.

  A milánói nyitó kiállítást követően, most a Herman Miller legrégebbi hazai forgalmazója, az Europa Design szervezett egy koktélpartit az ülés történelmében új mérföldkövet jelentő legújabb szék, a Cosm bemutatására. Felejtsük el a gravitációt, csak élvezzük a Cosm kényelmét, mintha nem is egy székben ülnénk!

  A budapesti bemutatón Mike Roven, a Herman Miller ülő- és kollaboratív-portólióért felelős vezetője, Borivoj Zak regionális manager és Feuertag Ottó, az Europa Design alapító-tulajdonosa vezette be az érdeklődőket a korszakalkotó szék tervezési, fejlesztési folyamatának a részleteibe. Az érdeklődő szakmabelieket és a hűséges Herman Miller vevőkből álló VIP vendégeket két designikon fogadta aWellPoint bejáratánál, méltó felvezetést adva az angol nemzetközi központú, amerikai cég legújabb innovációjához, az Agilis Cosm székhez. Az egyik a Herman Miller már igazi designikonnak számító, a világon több mint 7 millió példányban eladott Aeron széke, melyet a Time magazin a 90-es évtized székének választott. A másik az 1961 és 1975 között gyártott, Jaguár E-Type, amelyet Enzo Ferrari a valaha gyártott legszebb autónak nevezett, és szintén sok rekordot döntött pályafutása alatt.

  ÚJ DESIGNIKON SZÜLETIK - MÉGHOZZÁ EGY IRODAI SZÉK SZEMÉLYÉBEN

  Mike Roven a Cosm megszületését az irodai környezet és a munkamódszerek gyökeres megváltozásával indokolta. „Napjainkban már nem mindenki dolgozik ugyanannál a munkaasztalnál, a változó feladatoknak megfelelően sokkal többet mozgunk az irodában, a koncentrált munkavégzéstől a projektfeladatokon át a megbeszélésekig sokszor változtatunk helyet és cserélünk széket, vagy alternatív ülőbútort. Ha a munkavégzés különböző típusaihoz használt hagyományos irodaszékek helyes beállításához nincs elég időnk, vagy kedvünk akkor a székek elveszítik ergonómiai előnyeiket. Ezért olyan irodaszéket fejlesztettünk ki, amelyet nem kell manuálisan személyre szabni, hanem automatikusan igazodik a benne ülő személyek eltérő testsúlyához. A munkavégzés új igényei, a változó helyszíneken zajló projekt- és kollaboratív munka vezetett a Cosm szék megszületéséhez."

  Természetesen a hagyományos, saját asztal mellett történő munkavégzéshez továbbra is tökéletes megoldást kínál az Aeron, és a többi manuálisan állítható irodaszék. A Cosm szék fejlesztése két évtizedre tekint vissza, a Herman Miller a korábban a Mirra és a Setu székeket is megalkotó 7.5 berlini designer stúdiót bízta meg a tervezéssel. A design folyamat mintegy 10 évig tartott, az ötlet megszületésétől a piacra kerülésig több millió dollárba került. A 7.5 designereinek a filozófiája az volt, hogy olyan széket alkossanak, amelyben el is felejtjük, hogy ülünk, amelyben megszűnik a gravitáció érzése. Nem is széket akartak tervezni, hanem „flyingcarpet”-et, „repülő szőnyeget”. A fejlesztés a mechanikával kezdődött, a Mirra széknél használt Harmonic Tilt továbbfejlesztett változataként született meg az AutoHarmonic Tilt, ahol a rugóerőt már nem kell kézzel beállítani, hanem az automatikusan igazodik a székben ülő testsúlyához, a Cosm automatikusan követi a benne ülő mozgását és testének forgáspontjait. Mindössze a szék magasságát kell beállítani. Amikor valaki beleül a Cosmba, akkor a szék támasztó hatásáért felelős laprugó alatt a forgáspont automatikusan tolódik a beleülő személy testsúlyának függvényében.

  ÚJ DESIGNIKON SZÜLETIK - MÉGHOZZÁ EGY IRODAI SZÉK SZEMÉLYÉBEN

  A Cosm székre speciálisan jellemző, hogy a három különböző magasságú – alacsony, közepes és magas háttámlás – változat is ugyanazokból az elemekből áll, ugyanolyan a formája, felépítése és mechanikája. A szék különleges kényelmét a szalagszerűen körbefutó rugalmas, a speciálisan ehhez a székhez fejlesztett váznak és az erre ráfeszített és hozzá cippzározott elasztikus anyagnak köszönheti. Az ülőlap és a háttámla egybefüggő felületet alkot, nincs rés a kettő között. A váz és az anyag egyszerre erős és rugalmas, szabad mozgást és szellőzést enged a testnek, miközben a gerincoszlopot megtámasztva folyamatos kapcsolatot tart fenn a háttal. Amikor beleülünk a Cosmba, akkor nem érezzük rögtön, hogy hátradőlünk, hanem azt, hogy a szék természetes egyenes pozícióban tartja a hátat. A magas háttámlás változat nyújtja a legjobb megtámasztást. A Cosm tervezői teljesen újragondolták a kartámlát is, és megalkották a leafarmrestet, amely különlegesen szép formája mellett akkor is kitűnő szögben támasztja meg a könyököt, mikor a szék az asztalhoz közel van tolva és az alkar az asztallapon pihen. Ha valaki nem szereti a kartámlát, akkor választhatja anélkül is a széket, vagy hagyományos fix, illetve állítható magasságú változatban. A szék áramvonalas, gyönyörű formáját még légiesebbé teszi, hogy minden alkatrésze, még a görgői is azonos színűek: a Studo White, Carbon grey, Graphite dark grey alapszínek mellett igazán különleges hatást kelt a Canyon mélypiros, a Glacier jégkék és a Nightfall sötétfekete színe. A Cosm az innovatív mechanika, az anyagok és a formajegyek mellett magában hordozza a Herman Miller DNS-ét is, amit a természetesen kiegyensúlyozott mozgásban, a gerinc teljes megtámasztásában és a dinamikus szerkezetben lehet összefoglalni.

  ÚJ DESIGNIKON SZÜLETIK - MÉGHOZZÁ EGY IRODAI SZÉK SZEMÉLYÉBEN

  Feuertag Ottó kiegészítve Mike szavait a Cosm széket a Herman Miller irodai koncepciójába, a Living Office-ba helyezte, amely a jövőkutatók által előrevetített minden tudást magában foglal. A Living Office a 21. század munkavégzési igényeinek megfelelőn különböző zónákra tagolja az irodát, és ezeket az egyes funkcióknak megfelelő bútorokkal rendezi be. A dolgozók folyamatos mozgása az egyes területek között innovatív megoldásokat kíván az ülőbútorok területén is, amelynek egyik innovatív terméke a Cosm szék. A Herman Miller termékfejlesztéseire általánosan jellemző, hogy a koncepció egészébe helyezi és azzal szerves összefüggésben hajtja végre. Az innovatív termékfejlesztést megkönnyíti, hogy amerikai cégként elsőként férnek hozzá a legjobb polimerekhez , mintegy 10 évvel megelőzve az európai piacot, a Cosm alapanyaga is kifejezetten a szék számára lett kifejlesztve.

  Mivel a kollaboratív munkavégzés már egyre elterjedtebb, a munkavállalók nyugodtak lehetnek, hogy bárhová menjenek dedikált munkahelyükről az irodában, a Cosm székben ülve mindenhol ugyanazt az ergonómiai komfortot kapják. A Cosm egy demokratikus szék, hiszen ahogy Bill Stumpf már 1994-ben, az Aeron szék fejlesztésénél megjegyezte mindenki megérdemli a jó széket.

  ÚJ DESIGNIKON SZÜLETIK - MÉGHOZZÁ EGY IRODAI SZÉK SZEMÉLYÉBEN

  Tovább →
 • 2019.03.29

  Herman Miller – Nelson buborék lámpák

  George Nelson 1952-ben tervezte meg a buborék lámpákat, annak reményében, hogy ezekkel ragyogást és eleganciát tud varázsolni az otthonokba, mindezt megfizethető áron.  Tovább →
 • 2019.03.21

  Herman Miller COSM Cocktail Party - képek!  Tovább →
 • 2019.01.17

  FIRA ERGONOMICS EXCELLENCE DÍJAT NYERT A HERMAN MILLER COSM!

  FIRA ERGONOMICS EXCELLENCE DÍJAT NYERT A HERMAN MILLER COSM SZÉKE! 
  Tovább →
 • 2019.01.16

  MEGÉRKEZTEK BEMUTATÓTERMÜNKBE A VÁRVA VÁRT COSM SZÉKEK

  Örömmel tudatjuk veletek, hogy MEGÉRKEZTEK hozzánk a várva várt COSM székek❗️🎬🔴

  Ezen kívül 530 négyzetméteres bemutatótermünkben be tudunk mutatni további 20 db Herman Miller bemutatószéket és további 5 HM bútorcsalád asztalait!☝️

  Előre egyeztetett időpont esetén hétvégén is várunk benneteket!  Tovább →
 • 2019.01.09

  LIVE OS - Ismerje meg irodáját egy új szemszögből


  A Herman Miller új felhőalapú alkalmazást készített, amely csatlakozik a vállalat új és meglévő bútoraihoz - jelenleg a sit-to-stand íróasztalához, és a későbbiekben az ikonikus Aeron székéhez. A bútorokba ágyazott érzékelők a felhasználó mozgásának és szokásainak rögzítésére szolgálnak annak érdekében, hogy az automatikus vagy manuális beállításra vonatkozó információk emlékeztessék a felhasználókat arra, hogy például túl sokáig ültek, és álljanak fel. Az applikáció adatokat gyűjt össze és elküldi a felhőnek a későbbi felülvizsgálat céljából, hogy a munkahelyi teljesítmény tekintetében betekintést nyújtson mind az egyén, mind a vállalat számára.  Tovább →
 • 2019.01.04

  MEET COSM

  A COSM egy egyszerûen használható szék, amelynek csupán az ülésmagasságát és a karfamagasságát kell beállítani, és olyan üléskényelmet teremt passzív ergonómiájával, mint a karos szabályozással működő székek.


  Tovább →
 • 2018.11.29

  HERMAN MILLER - KIVO

  A munkakultúra ma sokkal inkább a tudásmegosztás támogatásáról szól, ami egészen más jellegű, könnyen variálható tereket kíván. 
  A Herman Miller akusztikus, térelválasztó mobilfala egyensúlyt terem nyitott tér és privát zóna között. 

   


  Tovább →
 • 2018.11.13

  HERMAN MILLER - COSM

  A Herman Miller az egész világot - beleértve saját magát is, – felülmúlta legújabb fejlesztésével, a Cosm irodaszékkel, amely ismét új mérföldkőt jelent az üléskomfort és –ergonómia területén. A Cosm el is nyerte a legjobb innováció, az Ait Design Innovation díját az irodavilág legnagyobb seregszemléjén, az Orgatec szakvásáron.   Tovább →
 • 2018.10.01

  Home office, avagy otthon is hatékonyan?


  Vajon a távmunka elterjedésével a home office berendezése is megfelel az ergonómiailag helyes munkavégzés követelményeinek? Az Europa Design az otthon dolgozók egészségére és jó közérzetére is gondol kényelmes, valamint forma- és színvilágukkal a lakásunk környezetébe is illeszkedő bútoraival.

  Tovább →
 • 2018.09.27

  Akitől az Aeron-t kaptuk

  William Eugene "Bill" Stumpf (1936. március 1. - 2006. augusztus 30.) Az ortopédiai és érrendszeri gyógyszerekkel foglalkozó szakemberek munkájával kiterjedt kutatást folytatott az ergonómia területén, különösen az emberek ülésein. A Herman Miller tervezője volt, aki segített az Aeron, az Embody és az Ergon székek tervezésében.   Tovább →
 • 2018.09.05

  Naughtone - új kollekció a Herman Miller kínálatában

  Nem meglepő, hogy a Herman Miller nemrégen megvásárolta az időtlen formavilágú kortárs design bútorokkal felbukkanó NAUGHTONE bútorgyártót a piacon.  Tovább →
 • 2018.06.28

  Indoor Advantage Gold minősítést adott az SCS több Herman Miller széknek .

  Az általunk forgalmazott Hermann Miller idén több székével is elnyerte az „Indoor Advantage” Gold díjat.

  Az SCS nemzetközi vezető szerepe Az SCS nemzetközi vezető szerepet tölt be a harmadik féltől származó tanúsításban és szabványok kidolgozásában a környezeti, fenntarthatósági és élelmiszerbiztonsági és minőségi teljesítményre vonatkozó követelések terén. Ellenőrzéssel, tanúsítással, teszteléssel, életciklus-felméréssel, képzéssel és stratégiai tanácsadási szolgáltatásokkal segítjük a szervezeteket fenntarthatósági sikertörténeteik megerősítésében és kommunikálásában.

  Az általunk forgalmazott Herman Miller idén több székével is elnyerte az „Indoor Advantage” Gold díjat.

  Tovább →
 • 2018.06.26

  Sorra nyeri a COSM a díjakat!

  COSM szék, Herman Miller

  A Herman Miller vadonatúj széke a boltokban még meg sem érkezett, néhány kiváltságos zsűritag már kipróbálhatta az Atlanti-óceán mindkét partján.


  Az eredmény?
  Díjak, díjak, díjak:

  Interior Design's HiP Award, "Seating: Task" kategóriában:
  http://www.interiordesign.net/award/5-hip-award-winners-2018/

  Best of NeoCon Gold Award, "Ergonomic Desk/Task" kategóriában.

  Metopolis Likes Award
  http://www.metropolismag.com/homepage/neocon-winners-2018-metropolis-likes/pic/42868/

  Mixology 2018 Product of the Year in Task Furniture
  http://www.mixology-awards.com/and-the-winner-is/

  A COSM hamarosan megérkezik Magyarországra is! Legyen az elsők közt, aki kipróbálhatja: jelentkezzen be hozzánk bemutatótermünkbe, vagy kérjen ajánlatot Herman Miller új székére! 

  Tovább →
Fel az oldal tetejére ↑
Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat Kedvencek közé Facebook Pinterest You Tube Twitter
Minden jog fenntartva az ED-Supply Zrt. részére
EBA: Az év munkáltatója Az Év Irodája 2014 III. hely: Ustream Magyarország legkiválóbb vállaltai